юни 19, 2024

Е-здраве за вашето семейство

Стоп на хъркането

Хъркането е резултат от частичното блокиране на въздушните канали, следствие на натрупаните секрети при дишането. Това блокиране причинява вибриране на тъканта в края на гърлото и формира звука, който чуваме при хъркане. Хоризонталното положение на тялото при сън и понижената активност на организма препятстват разграждането на тези секрети нощем.

Всички ние приемаме хъркането като социален проблем. Обикновено то затруднява общуването между партньорите, създава напрежение в техните отношения, а понякога дори е повод за раздяла. Наред с това, то е здравословен проблем. Хъркането намаля нивото на кислород в кръвта, мозъка и другите органи. Повишава риска от сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане, инфаркт. Причинява неспокоен и непълноценен сън. Предизвиква умора, сънливост, забавени реакции, трудна концентрация.

Около 40% от мъжете и 25 % от жените страдат от хъркане. Засегнатите са от всички възрасти.

Д-р Харис и неговия екип са намерили решение на проблема- SNORE. Създаденият от тях продукт е уникална, 100% натурална хранителна добавка. Тя е комбинация от 4 вида ензими, 11 вида билки, калций и фосфор. Снор е един от най-успешните продукти против хъркане, доказали своята ефективност, чрез множество научни проучвания и стотици хиляди доволни клиенти в САЩ, Канада, Западна Европа.
Снор се приема на празен стомах вечер, преди лягане. Капсулите се усвояват от организма за 10-12 минути, а ензимите разграждат натрупаните в гърлото секрети. Те спомагат и за отделянето на нови секрети. Всичко това води до отпушване на дихателните пътища и хъркането чувствително намаля или напълно изчезва.

Изследванията показват, че Снор е ефективен при 90% от пациентите.