юли 21, 2024

Е-здраве за вашето семейство

Кои са най-добрите материи в производството на спортни екипи?

Изборът на дрехи обикновено е свързан с вкусовите ни предпочитания, актуалните модни тенденции и индивидуалното телосложение. Малко по-особен обаче е случаят със спортното облекло. Когато избираме анцузи на дневен ред е удобството. Комфортът на нашите спортни екипи зависи от много фактори – марка, начин на изработка, кройка, принадлежност към конкретна дисциплина, но най-вече от материята.

Кои са най-често срещаните и предпочитани видове текстил при изработка на анцузи? Нека ги разгледаме, за да сте наясно и какво да търсите на пазара, когато сте на шопинг за спортно облекло.

Полиестер

Обикновено, възприемаме този материал като нещо не особено качествено, среден клас, а често го свързваме и с недостатъците на синтетичните видове текстил. Но това изобщо не е така. Всъщност, има и полиестер, и полиестер. Нещо повече – съвременните спортни гиганти са усъвършенствали до краен предел производството на качествен полиестер. В много случаи дори той може да се мери и с естествения памук. Особена популярност напоследък придоби полиестерът от рециклирани материали. Той е екологично чист текстил, а освен това и подпомага опазването на околната среда и намаляване на вредните емисии в нея.

Памук

Като естествена материя той е предпочитан не само за спортното, а за облеклото изобщо. Памукът дори се превърна във фикс идея на съвременните майки. Ако не е органичен, не ми го хвали, биха казали повечето от тях. В действителност има много спортни екипи, създадени от памук. Ако материята обаче е органична, пригответе се за много специална поддръжка и най-вече гладене – нещо, което не сме свикнали да правим с нашите анцузи, нали?

Микрофибър

Макар и да е синтетичен вид текстил, той е много подходящ за спортни екипи. Причината е, че микрофибърът намалява риска от изпотяване, а освен това позволява по-добрата циркулация на въздуха в зоната между дрехата и вашето тяло. Нещо повече – този материал съхне изключително бързо, което е добре дошло за активно трениращите всеки ден, както и за професионалните спортисти.

Полипропилен

Този специфичен вид материал се характеризира най-вече със своята еластичност. Ето защо използването му е характерно както за моделите от разтеглив вариант, така и за екипировката на някои конкретни спортни дисциплини. Полипропиленът, освен това, притежава няколко важни предимства. От една страна, той е напълно водоустойчив, а от друга – не представлява привлекателна среда за насекоми, вредни микроорганизми и гъбични образувания. Това е материя, която се пере и суши лесно, а и е доста популярна в индустрията за производство на спортни облекла.

На пазара ще откриете анцузи и от други материи, но изброените по-горе са не просто най-често срещаните, но и са качествени, лесни за поддръжка и надеждни за дълготрайна употреба. Такива ще откриете именно на сайта на sportenmag.com.