април 14, 2024

E-Zdrave

Е-здраве за вашето семейство

Класическият стил в облеклото при избора на туника е модел за подражание

Всеки знае, че модата е доста капризна дама със страст към промяната. Един стил редовно се заменя с друг и този цикъл не спира. Но все пак сред творческото разнообразие от модни тенденции има едно нещо, което се отличава със своята особена постоянство. Това е класически стил на облекло, над който времето наистина няма власт. Ако искате винаги да изглеждате модерни и добре поддържани, дайте предпочитание на строгите и изискани лъкове. Красива и елегантна дантелена туника в комбинация с панталон ще изглежда перфектно на стройна фигура.

Модел за подражание

Ако трябва да опишете класическия стил в мъжкото и женското облекло, това ще звучи доста кратко – това е органична комбинация от прости, строги и елегантни неща в един образ.

В буквален превод от латински „classicus“ означава „образцов, първокласен, най-висок ранг“. С други думи, класиката е стандарт, стил, достоен за подражание. Това не е моментна тенденция, а вечна мода, която винаги е съществувала.

Много стилисти са съгласни, че историята на класиката е една от най-старите. Започва през 17 век едновременно с развитието на английския стил на облекло. Тези типове имат много общи неща, но са отделни течения. Някои историци на модата твърдят, че класическият стил се е превърнал в една от посоките на англичаните, след като е загубил прекомерната строгост и пуританство на последния.

Кой е подходящ за вечна класика

Стилът е най-популярен сред деловите, самоуверени и добре образовани хора, които са впечатлени от скучната изразителност и целостта на модните образи. Класическото изпълнение на мъжкия костюм се свързва със спретнатост, сдържаност и постоянство сред хората около него. И точно това са качествата, които надеждните партньори и лоялните колеги ценят.

Дамско облекло в класически стил придава на собствениците си добре поддържан и изискан вид. Това е отличен избор за успешни, сериозни и добре възпитани момичета. Те винаги знаят какво искат от живота и знаят как да го постигнат, използвайки естествени способности и интелектуални знания.

Класическият костюм е идеален за бизнес среща, официално събитие и първа среща, което несъмнено ще ви помогне да направите положително впечатление. Официална дамска туника с панталон също ще допринесе за Вашият елегантен стил.

Тайната на „вечната младост“

За разлика от радикалните изисквания на английския стил, класическата посока позволява омекотяване на строгите линии, както и използването на оригинални цветови решения. Красотата на вечния стил се крие в абсолютната цялост и завършеност на създадените образи. Всеки детайл от костюма е внимателно изчислен и няма недостатъци. Няколко аксесоара не привличат вниманието към себе си, а само служат като подходящ допълнителен елемент на ансамбъла.

Заедно те допринасят за формирането на хармоничен и елегантен лък. Възползвайте се от предложенията ни на сайта ни alert.bg

Лаконичният костюм е добре разнообразен от ярка кърпа за врата, завързана със сложен възел, яка и маншети с контрастен цвят и интересни копчета с малък размер.

С други думи, класическият стил може да се характеризира като максимален шик с минимално използване на детайли. Не мислете, че каноните на тази модна тенденция остават непоклатими завинаги. В класиката без съмнение влиянието на актуалните тенденции присъства, но е сведено до минимални стойности.

Класически стил в дамското облекло

Първоначално строги дрехи носеха само представители на по-силния пол. Благодарение на еманципацията и развитието на феминизма красивите дами започнаха активно да се обличат в класиката.

Сако – продукти с прав или полуприлепнал силует, с яка от кройка на сако, ушити точно по фигура. Дължината варира в зависимост от изискванията на днешната мода.

Пола – множество вариации ви позволяват да изберете най-подходящия модел за определени цели: за работа, свободно време, разходка, бизнес среща. Класически стилове като молив, прав, стеснен, годе, с мирис са много популярни. Допускат се и модели, украсени с различни елементи: релефни шевове, ветрилообразни гънки, щракалки, цепки. В модерните модели долният ръб на продукта е разположен над коляното или на дланта под него.

Панталони – тясна права кройка или леко стеснени в долната част. Задължително изискване е наличието на ясно изразена стрелка.

Роклята е права или вталена по фигурата, без прилепнали и свободни кройки. Като други опции можете да разгледате модел под формата на калъф, А-образен силует с плитко деколте или с тънки презрамки.
Блузи, ризи, туники – модели от монотонни спокойни цветове, без големи шарки.

Връхни дрехи – прави или вталени палта, дъждобрани. За украса са използвани яка с ревери, капаци на джобовете и меко коланче.

Основните елементи на класическия гардероб, като правило, са идеално комбинирани помежду си, правейки разнообразни лъкове. В Модна къща Алерт дизайнерските решения са повече от оригинални.