май 19, 2024

Е-здраве за вашето семейство

Кампания на Пламен Маджуров и СМДЛ Кандиларов за кръвната захар

Проследяването на кръвната захар играе решаваща роля в контрола и управлението на диабета, затова усилията на фондацията на Пламен Маджуров са насочени към това. Повече от 50 % от хората с диабет или преддиабет не знаят, че ги имат. В началните стадии те нямат симптоми, а водят до висока смъртност. Превенцията и профилактиката са много важни.

Ето защо фондация „Пламен Алексеев Маджуров“ съвместно с СМДЛ Кандиларов обединяват своите усилия с цел превенция на това метаболитно заболяване. В месеца преди Великден – от 8 април до края на май, можете да се възползвате от кампанията за изследване на кръвната захар на символичната цена от 1 лев. Изследвайте се сега, не чакайте нещата да преминат на по-късен етап и да са далеч по-сложни. Можете да направите своето изследване в СМДЛ Кандиларов в София, Пловдив, Варна, както и регионите на Северна и Западна България. Повече за кампанията можете да намерите на сайта madzhurovfoundation.com.

Защо е важен мониторинга на кръвната захар и как допринася за контрола на диабета

Мониторинг на нивата на кръвната захар: Редовното проследяване на нивата на кръвната захар помага на хората с диабет да разберат как телата им реагират на различни фактори като храна, физическа активност, лекарства, стрес и болест. Той предоставя ценна информация за това дали нивата на кръвната захар са в целевите граници или са необходими корекции на лечението.

Ранно откриване на висока или ниска кръвна захар: Наблюдението позволява ранно откриване на хипергликемия (висока кръвна захар) или хипогликемия (ниска кръвна захар), като и двете могат да имат сериозни последствия, ако не се лекуват. Чрез откриване на тези колебания навреме, хората могат да предприемат подходящи действия, за да върнат нивата на кръвната си захар обратно в целевия диапазон.

Мониторингът на кръвната захар ръководи решенията за лечение, включително корекции на дозите на лекарствата, промени в диетата и промени в нивата на физическа активност. Той дава възможност на хората с диабет и техните доставчици на здравни услуги да вземат информирани решения, съобразени с техните уникални нужди и обстоятелства.

Предотвратяване на усложнения: Стриктният контрол на кръвната захар, ръководен от редовен мониторинг, може да помогне за предотвратяване или забавяне на появата на усложнения, свързани с диабета, като сърдечно-съдови заболявания, бъбречни заболявания, увреждане на нервите, увреждане на очите и проблеми с краката.

Отидете в лаборатории Кандиларов и се изследвайте сега!