юли 21, 2024

Е-здраве за вашето семейство

Как дамите да поддържат отлична хигиена на бельото си

Всяка жена трябва да се старае да поддържа отлична хигиена, което се отнася с особена важност за интимната зона. Здравето на интимните ви части не се определя само от това колко често взимате душ, но и видът на бельото, което използвате, също определя колко здрава ще бъдете.

Въпреки че самото носене на бельо има много предимства за здравето ви, важно е да се наблегне на необходимостта от поддържане на отлична хигиена на едно дамско бельо. Това е така, защото добрата хигиена на всеки ваш чифт бельо предотвратява натрупването на микроби и бактерии в и около вагината. Също така помага за предотвратяване на лоша миризма и сърбеж.

За да поддържате добра хигиена на бельото си, по-долу са описани няколко съвета от експертите на https://bulbel.bg/, които трябва да имате предвид.

Изберете правилната материя. Жените винаги са били привлечени от красиви и закачливи облекла, което се отнася в пълна сила и за бельото. Някои предпочитат да избират бельото си спрямо неговата визия, а не обръщат внимание на неговото качество. Колкото и да обичате красиви щампи, секси дантела или бельо с нестандартна кройка, ако то не е направено от 100% памук – не е добре за вагината ви. 

Въпреки че е нормално да носите секси бельо за някои специални моменти, важно е да не го превръщате в рутина. Никога не избирайте синтетични материали като найлон или полиестер за ежедневните си бикини, тъй като те могат да предизвикат протриване и зачервяване. Препоръчително е жените да носят ежедневно само памучно бельо, което позволява на кожата да диша. Освен това помага за абсорбиране на влага, пот или секрет по-добре от всяка друга тъкан.

Сменяйте бельото си възможно най-често. Няма твърдо правило за броя на бельото, което можете да носите ежедневно като дама. Ако искате да смените бикините си няколко часа след носенето им, не се колебайте да го направите. Ако сте дама, почитател на фитнеса, препоръчително е да смените бельото си веднага след като се върнете от тренировка. Също така, винаги когато сте в месечен цикъл, здравословно е да сменяте бельото си възможно най-често, без непременно да чакате то да се замърси.

Перете правилно. Тъй като нашето бельо предпазва деликатните части на тялото ни,  затова е важно да боравим с него по-внимателно. Препоръчително е да перете бельото си отделно от другите си дрехи.  Използвайте перилни препарати с антибактериални свойства. Уверете се, че излагате бельото си на пряка слънчева светлина след пране, тъй като слънцето действа като естествен дезинфектант, защото ултравиолетовите лъчи убиват бактериите.

Заспивайте без бикини. Този съвет не е задължителен и трябва да се следва само ако се чувствате удобно и безопасно да го правите. За жени, които се борят с редовни гъбични инфекции, спането без бикини ще бъде лек. Така ще избегнете изпотяването, което често е причина за развитие на гъбички.

Не чакайте бельото ви да се скъса, преди да го изхвърлите. За да поддържате добра хигиена на бельото, трябва да се научите да го подменяте редовно. Не е нужно да чакате, докато започнете да забелязвате дупки по него. Ако е възможно, можете да сменяте бельото си на тримесечие или най-много на всеки шест месеца.