май 19, 2024

Е-здраве за вашето семейство

Защо е важна хигиената в дома за нашето здраве?

Добрата хигиена и изградените хигиенни навици са не само съществени за добро здравословно състояние на човек, а и са признак на добро възпитание и култура. Поддържането на ръцете чисти, като измиването им преди хранене, след посещение на тоалетна, след контакт с животни, работа и други, предотвратява поглъщането на бактерии и микроорганизми, предизвикващи остри респираторни заболявания, стомашно – чревни инфекции, хепатит и други. Освен миенето на ръце, личната хигиена трябва да се възприема като цялостно почистване и на тялото като къпане, миене на зъби, носене на чисти дрехи. Също така е важно да почиствате и добре да измивате храната, която приемате в суров вид като плодове и зеленчуци, храната, която сте решили да сготвите също, например боб, леща, ориз, картофи и други.

Освен за своята лична хигиена, не бива да забравяте да почиствате дома или помещенията, които обитавате. Използването на прахосмукачка, почистване на под, отстраняване на прах, миене на прозорци, изпиране на пердета и завеси не само ще допринесе до свеж и уютен дом, но също така ще намалите риска от събирането на микроби и причиняването на инфекции. Именно затова е важна хигиената за нашето здраве. Ако пък имате хлебарки, мравки в къщата или апартамента или други неприятни вредители, е добре те да бъдат отстранени, тъй като са развъдник на зарази и болести.

Често срещаните вредители като мравките, например, предпочитат места като первази, ниши, фуги на плочките на пода, строителни нередности и където има отворена храна в пакети, хляб и други, в по – ниските шкафове и рафтове.

Ако не можете да се справите сами с изтребването на мравките, можете да се доверите на професионалист като му покажете къде сте забелязали мравките и той напръска с инсектицид, който не оставя миризма, но е възможно да остави бели следи, които се почистват лесно с вода. Докато трае обработката не бива да сте в помещението, а час след това можете да проветрите. За процеса са необходими около 20 мин. за еднофамилно жилище, а за по- големи жилища – малко повече време.

Препаратите, които използват hlebarkite.bg са напълно безвредни и безопасни за хора, за малки бебета, за домашни любимци, освен ако не са водни организми. Ако имате риби или други водни организми е необходимо да покриете аквариума и да спрете устройството за въздух. 

След обработката мравките ще умират постепенно. Щом видимо проблемът е решен можете да почистите напръсканите места. Обикновено втора обработка не е необходима.

„Хлебарките БГ“ е специализирана фирма за професионална борба с вредители. Екип от специалисти с опит ефикасно унищожават мравки, хлебарки, дървеници, бълхи, мухи, мишки, плъхове, кърлежи и други. Извършват прецизна обработка по изпитани методи с разрешени и безвредни за човека препарати. „Хлебарките БГ“ е сигурен и надежден помощник за всеки дом или друго помещение в борбата с нежеланите вредители.

Добрата хигиена на дома е от голямо значение, колкото и личната хигиена. Изградените хигиенни навици, като почистване на помещенията, миене на ръце, зъби, къпане и други, прави имунната система по – устойчива и намалява риска от микроби и инфекции. Спазването на такава хигиена е важна за всеки човек, без значение от възрастта и пола. Грижете се за себе си, за вашето здраве и за здравето на вашите любими хора.