юли 21, 2024

Е-здраве за вашето семейство

Добра инвестиция ли е покупката на земя?

Ако сте мислили да инвестирате парите си в най-ефективните опции, покупката на земя може да се появи на радара ви в някакъв момент. Традиционните начини на мислене ни позволяват да вярваме, че недвижимите имоти винаги ще се ценят с течение на времето. Въпреки това, инвестирането в парцел свободна земя не е същото като инвестирането в търговски имот. Въпреки че инвестирането никога не може да бъде 100% гарантирано, наличието на план и пълното информиране ще ви дадат най-добрия възможен шанс за благоприятен резултат.

Местоположението е един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, когато гледате за нови възможности за инвестиране. За да увеличите максимално възвръщаемостта, бихте искали земята да отразява какво възнамерявате да правите с нея. Тоест, ако планирате да строите търговски имот, не купувайте земя, която е изолирана от потенциални клиенти. Ако пък планирате изкупуване на земеделска земя, то тя трябва да има нужните възможности за напояване и т.н.

Също така е добра идея да помислите къде бихте искали да купите земя, преди да се впуснете в търсенето. Помислете за използването на онлайн ресурси, които да ви помогнат да проучите възможностите си. Когато купувате земя за търговска употреба, първо трябва да вземете предвид нейната потенциална бизнес стойност.

Има няколко разходи, които можете да очаквате, когато купувате свободна земя. Ключът обаче е да харчите парите си разумно. Почти всичко, което възнамерявате да построите, ще изисква разрешение. Целият процес е възможно да ви донесе доста главоболия, но стъпките, които са в съответствие с държавните стандарти, трябва да се следват. 

При закупуване на земя, достъпността до пътища е точка, която е задължителна за разглеждане. Това рядко е проблем в градските райони, но в селските вероятността за това се увеличава. Земята може да бъде отрязана от главните пътища, което означава, че може да бъде отрязана и от захранване и/или комунални услуги като вода или канализация. Ако пък не успеете да се справите само с избора, се оставете в ръцете на специалисти.