юли 21, 2024

Е-здраве за вашето семейство

Вътрешно осъзнаване

За да достигнем най-висока степен на вътрешно осъзнаване, нашите две половини- лява и дясна(разум и тяло) трябва да контактуват непрекъснато по между си. Ако се вслушвате във вътрешния си глас и сте наясно с процесите, които протичат във вашето тяло, Вие ще поддържате здравето си. Ако обаче сте твърде активни, твърде погълнати от работата си, твърде привързани или откъснати от нещо, то тогава вашето подсъзнание ще се опитва да влезне във връзка със съзнанието ви. Липсата на контакт между тях ще разболее вашето тяло – психически и физически.

Желанието на вътрешната ни природа да се променя независимо от тялото ни, поражда конфликт, който води до заболявания. Той е свързан конкретно с посланието, което тялото се опитва да ни изпрати. Ако потискате възникналото неразположение с усилие на волята или чрез болкоуспокояващи лекарства, то ще увеличи силата си и ще навлиза все по-навътре в тялото. Безсмислено е да се „сражавате” с вашата болест. Съобщението на потенциална опасност ще се потисне за кратко, но много скоро вие ще развиете едно по-сериозно, дори хронично заболяване. Правилният избор в подобни случаи е да приемете спокойно възникналото заболяване и да се опитате да го разберете. Този подход ще ви осигури по-добро здраве. Болестта може да бъде ключът към опознаване на вашите вътрешни усещания. Това ще благоприятства развитието ви.

Докато мозъкът ви усилено работи, той не може да възприеме никаква нова информация, постъпваща от външния свят или от вътрешността на организма. За да осмисли, той трябва да спре за миг и да се вслуша.

Трябва да дадете възможност на енергийния поток във вашето тяло да циркулира нормално. По този начин в тялото се установява хармония, която е една от тайните да поддържате здравето си и да се предпазите от болести. Ежедневно си осигурявайте време за отпускане на ума и тялото. Слушайте. Вглеждайте се в себе си. Не се страхувайте. Всички промени са положителни, трябва просто да имате правилно отношение към тях.

Вашето вътрешно Аз е инстинктивната, интуитивна страна, която вижда и предусеща нещата преди те да се случат. Да поддържаш вътрешния си свят в хармония означава да поддържаш хармония с природата. Тя също изпраща послания до него. Природните бедствия, подобно кризите в човешкия живот, ни помагат в осъзнаването и преоценяването на нещата. На практика кризите стимулират хората да предприемат позитивна промяна за подобряване на своето здраве. Всеки може да играе ролята на лекар за себе си, напътстван от природата.