Херициум (Лъвска грива) 120 таблетки

Дървесната гъба Лъвска грива (Hericium Erinaceus) е била използвана в продължение на векове в традиционната китайска медицина и като храна в Азия. Гъбата има забележителен външен вид, представлява голяма маса от пипала, подобно на гъста лъвска грива. Други имена, с които е известна са "зъби на гребен", "меча глава", "маймунска глава", "брадат таралеж", "брадата на сатира", "брадати зъби", "хоу-тоу-гу"-китайски, "яамабушитаке"-японски, "ежевик гребенчатый"-руски.

На базата на редица клинични проучвания с положителен резултат, дървесната гъба Лъвска грива се използва под формата на хранителна добавка с цел подобряване дейността на мозъка, паметта и настроението. Тя показва увеличаване на  неутрофичната дейност, чрез стимулиране на нервите или разтеж на мозъчните клетки, което е причина и за укрепване на мозъка, като цяло. Действа и като антидепресант.

 

Исторически сведения

Интересът към тази гъба възниква с откриването на веществото еринацин Е, което стимулира фактора на растежа на нервите. 

Действие върху ФРН

Производството на ФРН (фактора на разтеж на нервите) играе съществена роля в делението и оживяването на няколко популации нервни клетки в централната и периферна нервна система и е установено, че по-ниските от нормалните нива на ФРН са свързани с ранните етапи както на болестта на Алцхаймер, така и на деменцията.

Употреба

- при страхови неврози, вътрешно безпокойство, проблеми със съня, при неврологични проблеми

- регулира проблеми със стомаха и стомашно-чревния тракт

 

Компоненти

DXN Херициум (Лъвска Грива) таблетка

Компоненти: Hericium erinaceus (гъба Херициум), лактоза

Препоръчителна дневна консумация 6 таблетки на ден

NIFNS: 6880/2010

 

Разгледайте други продукти на фирмата или купете с отстъпка ТУК

58,20 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 58,20 лв.
Моля, изберете: